Smaakontwikkeling is een belangrijk ingrediënt voor het aanleren van gezond eetgedrag. Maar hoe zit de smaak van onze kleine dreumes in elkaar? Tijdens deze zowel praktische als theoretische workshop wordt je ondergedompeld in de wereld van smaak en het ontwikkelen van het eetgedrag. Proefondervindelijk krijg je antwoord op het hoe en waarom kinderen op bepaalde smaken reageren. Ook vragen als 'Wat moet ik doen met mijn "koppige peuter aan tafel"?' en 'Hoe komt dat hij nu ineens niets meer lust?' zullen beantwoord worden.

Datum en locatie: 18 november om 20.00 uur in kamp Kwadraad in Overijse

De Tervurense diëtisten verwelkomen jou graag op de welzijnsbeurs 28 oktober van 10-17 uur in Diependal. Je kan onze interactieve stand - quiz, etiketten lezen, voedingsdriehoek vullen met verpakkingen, ... - komen ontdekken en antwoorden verwachten op al jou voedingsvragen. Om 13.00 uur kan je naar de gratis lezing "de waarheid op uw bord" komen luisteren. Als kers op de taart kan je ook een gratis stuk fruit mee naar huis namen aangeboden door gemeente Tervuren.

Om de wachttijden te verkorten, krijgen we versterking van Talita Thoma. Zij zal voortaan elke donderdagnamiddag en avond consultaties doen. Binnenkort kan u meer informatie over haar terugvinden op de website.

DIETISTE Tervuren doet ook dit jaar weer mee met de week van de diëtist - 9 t.e.m. 13 maart. U kan zich inschrijven voor één van de gratis workshop rond vetten of u kan meedoen aan een 10000 stappen wandeling om vetten te verbranden of u kan een afspraak maken voor een gratis lichaamsanalyse. Tot binnenkort!

GRATIS INFOMOMENT

Zijn vetten gezond? Hoeveel en welke vetten mogen we eten? Wat is cholesterol? … Dit en nog veel andere vragen zullen beantwoord worden tijdens de gratis infomomenten aangeboden door DIETISTE Tervuren.

Plaats: Ringlaan 78, 3080 Tervuren
Data: workshop dinsdag 3 maart om 20.00 uur en wandeling vrijdag 13 maart om 10.00 uur

Inschrijven voor 2 maart want de plaatsen zijn beperkt!
nathalie.antonis@skynet.be of 0479/423838

Voor alle aanwezigen is er een verassing!

Dietiste Nathalie kwam in het kader van week van de diëtist 2014 met als thema gezond tussendoor in het rondom krantje te staan.
http://rondomservices.nieuwsblad.be/virtualpaper/book.aspx?returnUrl=htt...

Nathalie schreef een artikel voor het cm krantje over het thema gezond tussendoortje. Als je graag wat weetjes kent over gezonde en ongezonde tussendoortjes, lees dan zeker het artikel:
http://issuu.com/cm-ledenbladen/docs/cm.be_05_12.03.2014/7?e=3074407/709...

Door deze extra opleiding ben ik meer op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de voedingszorg voor kinderen en adolescenten. Ook heb ik kennis en ervaringen kunnen delen met collega's en heb ik een heleboel interessante zaken bijgeleerd om aangepast voedingsadvies te kunnen geven aan kinderen en adolescenten.

Gezond eten voor, tijdens en na de zwangerschap in tijdschrift Volle Maan